Sunday, April 22, 2007

Landet-bilder

Här kommer en drös bilder från helgens landet-vistelse. Man kan läsa texten i inlägget nedanför om man vill. Man kan oxå kika på min blogg för lite andra bilder och annan text (och gå in på webalbumet och leta sig till äännu fler bilder). Tyvärr var ljuset svårt att fota i, men detta får duga.

Iris och Bona hade inte så mycket tid över till lek - det finns så mycket annat att göra. Men den här mattan roade ändå ett tag. Det började med att Bona "gömde" sig under den (hon var ganska lättupptäckt) - varpå Iris blev nyfiken och attackerade. Sen turades dom om att gömma sig och hitta varann.


Efter en busig natt (enligt föräldrarna som katterna sov hos) sussade dom gott på morgonkvisten.


Sen gick vi ner för att titta på lamm och på sjön. Jag har fått en kattryggsäck av katternas uppfödare som jag testade ordentligt för första gången (brukar ha den åt Bona när hon är orolig ute hemma men har i princip aldrig använt den utanför gården.)


Det var lite trångt... :)


Men det gick ändå bra.

Nere vid sjön var det dags att komma ut och gå på upptäcktsfärd. Tröjorna är inte vackra, men dom värmer ganska gott och det var lite kallt ute. Fast katterna är måttligt förtjusta och gångstilen blir... något udda. (När dom glömmer bort det går det bättre.)


Det gick riktigt bra att promenera efter ett tag! Och det är betydligt enklare att vara två så man kan ha varsin katt.


Frigåendet gick bra och var mycket uppskattat!


Spännande under huset!


Smyger på Bona...


Den här kattherren (som nästan såg ut som ett lodjur, jättevacker!) låg i skogen och höll noggrann uppsikt över Iris och Bona - han gjorde dock inget och inte Iris heller när hon till slut upptäckte honom. Bona märkte inget alls...


Regn är blött och kallt!


Men det finns ju så mycket spännande att undersöka!


Fast, när dörren öppnas och matte ropar kommer dom i 190!

(jag tror inte det syns, det är inte alls bra kvalitet på det här fotot, men om man zoomar in så är hon verkligen i full gallop!)

Man blir väldigt trött av all frisk luft. Skönt med en egen stol framför kakelugnen.

3 comments:

Anna-Stina said...

Vilka härliga utebilder! :-D Katterna måste ha haft det jätteroligt i helgen! Var har du förresten fått tag i deras tröjor? Ser väldigt praktiska ut.

Julia said...

Det var mamma som köpte dom på Rusta. Dom kostade typ 15 spänn så det var ett fynd! (Och katterna sov i princip hela dagen igår så dom var minst sagt utmattade efter sina äventyr. Och lyckliga!)

Anonymous said...

mycket intiresno, tack