Tuesday, May 6, 2008

På landet

Långhelgen spenderades till största delen på landet med föräldrarna. Det blev några härliga dagar! Katterna älskade verkligen sin lill-semester och det roligaste var att Julius verkligen utvecklades enormt på bara ett par dagar! Från att ha varit en ganska ledsen liten skrot (efter att syskonen flyttade) till en nyfiken, orädd och envis buskille! Han är fortfarande lite mammig och mostrig ibland - men så är det nog så länge han bor ihop med dom. Fast han har allt börjat bli både lite kaxig och kavat med, och gick på en hel del egna upptäcktsfärder. Han har otroligt mycket energi och är nästan mer på väggarna än golvet stundtals... När han blir trött vill han dock krypa näranäranära och sova på någons arm eller under någons haka. En helt ljuvlig liten Lilleman!

Moster är fortfarande stoora idolen och det är väldigt mysigt att sova på henne oxå!





I trädgården spirar det... Rådjuren är många så det krävs nät för att vissa växter ska få överleva.



Men här finns en liten utbrytare!


Efter att ha kattsäkrat husgrundens hål med nät (vi tror att det kan finnas illrar under huset, som förra sommaren. En arg mamma-iller skulle lätt skada mina katter = dom får inte komma in under huset) fick katterna fri tillgång till trädgården. Ve och fasa! tänker kanske några, och visst är det en risk, men den är såpass liten att det får vara värt det, med tanke på vad katterna får ut av det. Det blir dessutom mycket enklare att ha med dom så det känns som att alla vinner på det!



Katterna rusar och skuttar runt som kalvar på grönbete - såna här farter går det inte att komma upp i inomhus (eller utomhus i koppel, iaf inte mina koppel) det är helt underbart att se! Och lite lite beklämmande när dom sen ska in i lägenheten i stan igen, men jag tror att mycket handlar om nyhetens behag och peppar peppar så anpassar dom sig direkt till lägenheten så fort dom kommer hem!




Kan oxå tillägga att katterna såklart bara får vara ute under uppsyn. Hittills har dom inte visat något intresse för att gå någon längre bit ifrån oss utan dom håller sig kring huset och den/dom som är ute. Skulle dom få för sig att röra sig längre bort så får det nog bli koppel igen.

En god öl mitt i alltihop!


Julius var tveksam till en början... Och det kan man ju förstå när man är så liten.



Phew! Innepaus med mamma!


Tycker att Iris sitter som en drottning i trädgården


Trädklättring



Jag åkte hem tidigare än föräldrarna, men katterna fick stanna kvar och jag har fått rapporter om att Julius visade sig vara en fantastisk trädklättrare!

Julius kände sig snabbt tryggare


Kvällsmys!


Nu har kullen förresten fyllt 15 veckor, det går ju helt otroligt fort!

No comments: