Sunday, June 29, 2008

Gamla bekanta

I veckan som gick kattvaktades Cassiopeia och det gick alldeles utmärkt - Iris och Bona svansar efter henne helt uppspelta och jag tror nog att hon njuter lite av glorifieringen. Dom har sina ritualer, bl.a. brottar Cassiopeia ner dom på rygg för tvångstvättning och så äter dom upp varandras mat istället för sin egen. Det är roligt, för Cassiopeia som är en väldigt bestämd och envis dam blir bara mer och mer social, gosig och pratig. Hemma hos brorsan pratar hon väldigt mycket men här brukar det dröja ett par dar. Den här gången började hon dock med sina söta mjauanden direkt! Fast jag lyckades visst inte ta en enda bild av henne...

Nu är vi inne i kattvaktning nummer två, nämligen av Livia och Nonia. Mostern var här med dom förra veckan för att vi skulle se hur det gick att sammanför mor och barn igen och det gick verkligen hur bra som helst! Mycket mycket tydligt att dom gjorde skillnad på Bona och Iris gentemot Cassiopeia (Cassiopeia = spännande men läskig. Iris och Bona = goa gamla vänner!) Nu har dom varit här ett par dar och alla katter verkar trivas kalas och ha jätteroligt ihop. Verkligen mysigt att se!

Oftast ligger dom tre ihop för dom får liksom inte plats alla fyra. Men dom har vid nått tillfälle lyckats knö ner sig allihop i fönsterkorgen!

Iris och tjejerna tvättar varandra nästan lika mycket. Men man kan ana vissa mamma-beteenden hos Iris. Fast hon leker minst lika mycket som hon mammar!



Nonia och Iris tass


Buuus! Det är en otrolig fart på småkatterna!


Nonia och Bona börjar bli rätt lika varann.


Livia och Nonia fönsterspanar...


Skumt, men lite läckert, ljus på det här fotot, Livia liksom försvinner in i luften.



Här liknar hon verkligen Iris som liten! (samma uttryck)


No comments: