Wednesday, August 1, 2007

På landet

Vi har varit på landet i en vecka nu och haft det underbart! Vid två tillfällen har det varit släkt med barn på besök. Det var första gången som katterna träffade barn så jag visste inte hur det skulle gå. Men det gick kanonbra! Särskilt med mina kusiner, som själva har djur - Iris och Bona älskade dom och vice versa. Har kommit fram till att åtminstone Bona nog borde bo i en barnfamilj, så lycklig som hon var... Kusin-sambo-barnen var lite mer vilda och påtvingande, men trots det så valde katterna att vara omkring dom så dom måste ha haft lite roligt med. I övrigt har vi promenerat lite i skogen, ner till vattnet och mycket på tomten. Katterna har fått nyfångad kokt aborre och kräkts upp den, gos och bus från alla håll och kanter och har suttit med oss ute på den pyttelilla verandan, innanför olika tröjor, tills på sena natten. Ingen av oss är helt nöjda med att vara hemma igen, men vi ska bara ställa om oss på att vara i stan igen så är det nog rätt skönt sen.


Blåbärsris är inte gott?


Vissa perioder har vi hästar (och denna gången även en ko och en tjurkalv!) precis utanför huset. Mycket spännande och lite läskigt, tycker katterna.


Iris tyckte om Mimmis knä (eller ja, ben här då)
Katterna fick en klösbräda av föräldrarna. Den var sprayad med kattmynta. Iris blev alldeles till sig och åmade och kråmade en låång stund!


Den här ocikatten äger vår tomt. Hon ignorerar oss fullständigt men går omkring och markerar sitt revir och håller koll på oss, katter och fåglar. Vacker är hon!

4 comments:

thelma said...

Jag vet, jag får ingen krullig kompis. Men jag hoppas att hon är ok ändå! ;-)

S*Curls 'n Claws Cornish Rex said...

Vilka härliga bilder, det syns att ni haft en skön tid på landet! Hoppas allt är bra med er, lovar att höra av mig snart!
Kram Annelie

Jojo said...

Vilka fina bilder, ni ser ut att ha haft det härligt. Skogspromenad är ju mysigt, Ripley följde också med oss ut i skogen senast vi var på landet, det var så spännande tyckte hon!

Julia said...

tack alla, det var verkligen en härlig semestervecka!